Tisztelt Államtitkár Úr!

Én nem ismerem Soros Györgyöt. Sosem találkoztam vele. Nem dolgozom egyik „soros szervezetnek” sem. Semmilyen formában nem kaptam vagy kapok tőle semmilyen juttatást vagy támogatást sem. A tanulmányaimat sem finanszírozta semmilyen módon. Sem belföldön, sem külföldön. Semmi közöm Soros Györgyhöz! Valószínűleg nem is értünk túl sok mindenben egyet. Hiszen én ökokonzervatív, kereszténydemokrata vagyok.

Csak egyszerűen elegem van. Elegem van az álladó hazugságokból. Elegem van, hogy talicskával lopják az ország pénzét. Abból, hogy amit nem tesznek zsebre, vagy nem kerül az oligarcháikhoz, azt más módon elpazarolják. Elegem van a szabadság lerombolásából, ahogy a megfélemlítésekből is.
Elegem van a jogállami keretek lebontásából. Elegem van abból, hogy Önök a hatalomért hajlandóak bármit és bárkit feláldozni.

Önök megmérgezik az ország, a nemzet lelkét. Olyan sebeket okoznak, amelyek talán évtizedek alatt sem fognak begyógyulni. Elveszik az emberek hitét. Elpusztítják a gyermekeink jövőjét.

És olyan arroganciával, büszkeséggel teszik mindezt, hogy az ember azt gondolhatná, hogy ez nem is a Fidesz, hanem egy egészen másik párt. Hogy ők vannak kormányon.

Csak tudja, Államtitkár Úr, az egyik első dolog, amit az egyetemen megtanultunk, hogy egyik politikai rendszer sem tart örökké. S hogy mindegyiket majd megítéli a történelem. Ahogy majd az Önökét is.

És higgye el, abban nem lesz köszönet. Hiszen nem túl elegáns dolog az államszocializmussal egy lapra kerülni. Mert nem „emberi erőforrások” vagyunk, hanem emberek. Polgárok. Választópolgárok.

Egy másik dolog, amit érdemes volt megtanulnom, hogy a jó kormányzáshoz alázat is kell. Alázat.
Ha Önök valóban azok lennének, aminek, akiknek próbálják bemutatni magukat, akkor értené, hogy ez mit jelent. Mert ott lenni, ahol most Önök vannak, egy szolgálat. A nemzet szolgálata.

De az elmúlt 9 év megmutatta, hogy ezt nem értik. Ahogy az is kiderült – vagy ezer módon – hogy Önök nem azok, akiknek mutatták magukat. Se nem demokraták, se nem keresztények/keresztyének. Csupán szerepet játszanak.

Bevezetésképpen tisztáztuk, hogy semmi közöm Soros Györgyhöz. Ahogy azt is, hogy nem szimpatizálok vele különösebben.

Így kérem – és azt hiszem, hogy ezzel nem vagyok egyedül –, hogy a továbbiakban ne nevezzenek többet soros-bérencnek, meg soros emberének… Ahogy „celebaktivista” sem vagyok. Bármit is jelentsen ez.

Egyszerűen demokrata vagyok. Egy kétgyermekes apa, aki szereti a hazáját. Akit pont ezért nem lehet elüldözni innen. Perbe foghatnak, lehazaárulózhatnak, elmondhatnak mindennek. Én akkor is itt maradok. Itt maradok, és megvárom, hogy nyomorult, embertelen és hazug rendszerük összeomoljon. Majd építünk egy másikat.

„Mert elfut a víz és csak a kő marad, de a kő marad.”

Budafok, 2018. december 18.

Üdvözlettel:

Bajkó-Sokoray István
politológus

 

22977704_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bajko-sokoray.blog.hu/api/trackback/id/tr1614498366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Sir Galahad: „mondjuk Soros-bérenc, nem szó szerint értendő”. Azért ezt gondold át. Aki az Orbán kormányt élteti, annak nyilván oka van rá. Vagy anyagi, pl. trafikot kapott, földet kapott, lehetőséget kapott, egzisztenciát kapott, tehát lekötelezett Orbánnak, vagy sötét, mint a fekete lyuk, és elhiszi, hogy az a jövő és a felvirágzás útja, és fejlődésnek látja, hogy kifizetjük a multinak a dolgozók négy éves bérét támogatásként az adónkból, csak jöjjön ide összeszereltetni. Ez szellemi, lelki kötődés, de Orbánhoz. Orbán csatlósa, akár Orbán-bérencnek is nevezhető. Míg, akinek nem tetszik a NER vagy Orbán tevékenysége, az egyáltalán nem biztos, hogy akár anyagilag, akár ideológiailag kötődik Soroshoz, tehát még „nem szó szerint” sem jogos a Soros-bérenc. Csak erre szeretném felhívni a figyelmedet.
@Fülig José: @Orbán veje: @Sir Bates dö Hól: + Tisztelt Bajkó-Sokoray István
politológus úr !

Meg ismétlem a mondandóm lényegét!

1, A Tudomány-filozófia hatáskörébe tartozó dolgokról, nem lehetséges sem vitát, sem pedig népszavazást tartani!

A természeti törvények megvizsgálása, esetében kizárólag, a bizonyítási procedúrának van helye, majd a tudomásul vételnek.

2, Amennyiben nem ismeritek az egyébként borzasztó xx, század alapvető tudomány-filozófiai problémát, nincs jogotok önmagatokat, demokrácia szakértőnek, minősíteni.
3, A jelenleg ismert "tudományos igénnyel létrehozott diszciplínákat,(rendszereket), nem a magyarok, találták ki, ezért nincs jogotok a magyarokat bármilyen irányultságú, politikai tettéért megítélni, minősíteni.

Egyenlőre ennyi.
@élhetetlen: Nincs igazad. Tapasztalataim szerint nagyon sokan egyszerűen azért támogatják a jelenleg kormányzó erőt, mert azt tekintik a kisebbik rossznak. Sőt - és erre nem is lehet büszke Orbán vagy a Fidesz - szrintem ők vannak többségben. És mégis megkapják ellenfeleiktől a nem túl hízelgő Orbán-bérenc jelzőt, vagy valami hasonlót.
@Sir Galahad: de mégis csak a fidesz támogatói. Míg mi nem vagyunk Soros támogatói. Vágod a különbséget?
@Etniez: De azok vagytok. Hisz azokra szavaztok, akik azt csinálják amit Soros parancsol nekik.

Szerencsére kevesen vagytok.
@élhetetlen: Vannak akik Gyurcsányhoz kötődnek, vannak akik Orbánhoz.
Ezek vannak kevesebben.
A többség csak jobban utálja az elkúrókat, mint Orbánt.
Ez ilyen egyszerű.
És mivel az elkúrók az összefogás része, így inkább Orbánra szavaznak, mert ennyire rühellik az elkúrókat.
De semmennyivel nem lesznek nagyobb csicskái ezek Orbánnak, mint te pl Sorosnak, vagy Gyurcsánynak.
@Etniez: Vagy csak jobb híján szavaztak a Fideszre.
@Rettegek mert ballib vagyok: "SOSEM VOLT MÉG ILYEN JÓ ÁLLAPOTBAN AZ ORSZÁG !!!!!!!!!"

Aha te idióta barom: nem ugyanazt olvassuk meg érzékeljük a világból, de láss te is te anyaszomorító:

"Az eurostat csütörtökön közzétett (2017-es) adatai szerint bár csökkent, de még mindig óriási a különbség a leggazdagabb és legszegényebb EU-tagállam között.

Két mutatót vizsgáltak: a vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai terméket (GDP), és a háztartások életszínvonalának kifejezésére alkalmasabb, egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztást (AIC).

Ez utóbbiban Luxemburg az első az uniós átlagot 100 százaléknak véve 132 százalékkal, Németország a második (122%) és Ausztria a harmadik (117%). Az utolsó Bulgária (54%), a második leghátsó helyen Magyarország és Horvátország áll (62%). Tavaly 134 és 53 százalék volt a két véglet."
@rallus: Csak egy kis szellemi játék. Nagyvilág, és egy kis ország. „Soros úr a néhány milliárd nyomorult dollárját kemény munkával, népek, cégek és emberek gazdaggá, boldoggá tételével szerezte!”. Bezzeg Mészáros Lőrinc a vagyonát, amiből már megvette fél, vagy háromnegyed Magyarországot, ő kemény munkával, a magyar cégek és emberek gazdaggá, boldoggá tételével szerezte, nem egy élet alatt, hanem pár év alatt. Ja. Apróságok. Valaki már írta valakinek, hogy 90 napig jár a munkanélkülinek járadék...ezután nem része a rendszernek és nem számítják bele a munkanélküliek számába...így nem nehéz jó számokat produkálni... És a közmunkások, sem számítanak bele, de azért nem az igazi az életük. És ez van, te, mint földön járó ember örülsz, hogy alacsony az infláció, csak nem veszed észre, hogy a mindennapi megélhetés drágul durván. Zöldség, gyümölcs, vaj, sajt, tehát azok a dolgok, amik minden nap kellenek. A belső fogyasztás úgy is nőhet, hogy egy kiflivel sem vesznek többet, mint tavaly, csak drágább a kifli, de ez mindegy is. „Szerencsére a demokrácia… nem mérhető objektív módszerekkel”. Azért azt el tudod képzelni, hogy mit jelent a közigazgatási bíróságok felállítása. Lehet peres ügyed egy rendőrrel, és ott találod magad, hogy a rendőrnek és a bírónak is ugyanaz a főnöke. Ha nem tudod elképzelni, nekem mindegy.
@Jakab.gipsz: Haver! Énszerintem te az orbán kiváló seggnyalója érdemkeresztre hajtasz.
@Rettegek mert ballib vagyok: élhetetlen 2018.12.19. 20:35:40. Ha érdekel, nézd meg.
Azért itt elég sokaknak van gondja a szövegértéssel. A blogíró leírta: tekintettel arra, hogy ő KONZERVATÍV DEMOKRATA, rohadtul nem soros embere, sőt, az ő elképzeléseivel többnyire nem ért egyet, másként látja a dolgokat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy sorosra hivatkozva le lehetne rabolni az országot, egy halom lózung mögé bújva.bajko-sokoray feltehetően az az ex fideszes, aki a 98-2002 közötti fideszt maximálisan támogatta, az akkori kormányzás ugyanis valóban középtájon járt, és bár már akkor is voltak jelek ( hosszú bájtok, josif totok, meg kaya ibrahimok) de a kormányzásnak az még nem a középpontja, hanem egy körülménye volt. Mint olyan sokan, azt IS veti a fidesz szemére, hogy a konzervatív, valóban kerszetlény gyökereket dédelgető de demokratikus berendezkedésben hívő szavazóit is jól átbaxta ez a fidesz, mely Bródyval szólva "ezek ugyanazok", ellentétben azzal amit tőlük a nem kételemis szavazóik elvártak. ( azoknak úgyis elég a soros-migráncs - két kiló krumpli kombó) Ha jól belegondolok, Ők lehetnek a legcsalódottabbak. Mert mi, akik nem vártunk semmi jót a fidszetől, legalább nem csalódtunk, ámbár sokkal szarabb, mint vártuk, de csak igazolja a várakozásunkat. Azok azonban, akik bevették, hogy a fidesz komoly tervekkel, és az ország felvirágoztatására, de legalábbis jobbítására vállalkoztak a szimpla lopás helyett nos, igen, nekik ez lényegesen nagyobb csalódás lehet.
Nagyon jó, hogy vannak ilyen emberek mint te, aki el tudod mondani, amit sok ezren éreznek ebben az orszagban.Remelem egyre tobben vagyunk es leszunk akik el akarjak takaritani ezt a rendszert.Legyen eronk ehhez!
@Sir Galahad: „azért támogatják a jelenleg kormányzó erőt, mert azt tekintik a kisebbik rossznak”. Azt hiszem, nem fogunk egyetérteni. Az egyik, hogy mi a kisebbik rossz, az egyéni megítélés kérdése. A másik, hogy ilyen elven szavazni valakire, az megalkuvás. Ha senkit nem találok jónak, akkor nem megyek el szavazni, nem lesz érvényes a szavazás, összehoznak egy ideiglenes szakértői kormányt, aztán készüljenek programokkal a köv. választásra az aspirálók. Ha érdekel, hogy én hogy látom a sok jót, élhetetlen 2018.12.19. 21:14:46 .Na, hagyjuk az egészet!
@Orbán veje: Ha ezt a mondatot komolyan gondolod," Haver! Énszerintem te az orbán kiváló seggnyalója érdemkeresztre hajtasz." Akkor neked alapvető szöveg értelmezési problémáid vannak, ezen persze nem csodálkozom.

Ugyanis pontosan ez a célja a "sátán fajzat Sorosnak" és a politikailag korrekt új-beszédnek.Éspedig az a cél, hogy zűr-zavart keltsenek a fejekbe. Fuss neki még 1 x a szövegeimnek.
@Rettegek mert ballib vagyok: "De azok vagytok. Hisz azokra szavaztok, akik azt csinálják amit Soros parancsol nekik.

Szerencsére kevesen vagytok." .

Ezt honnan veszed? Bizonyíték?
Mert valaki ezt mondta a tv-ben?

Az egész FIDESZ azért létezik, mert Soros pénzelte őket! Akkor azok is mind Soros-bérencek? Vagy hogy is van ez?
@Sir Galahad: "Vagy csak jobb híján szavaztak a Fideszre." - ez a legnagyobb önámítás és még csak jót sem tesznek vele.

AZt tudjuk, hogy eddig milyen pártok vezették az országot és mit tettek le?! Ezeken túl legutóbb volt néhány olyan, aki még nem mutatta meg mit tud...na ezek lettek volna a kisebbik rossz és nem a FIDESZ...nektek megfelel, hogy tudjuk lopnak, de nem akarjuk Gyurcsányt? Bakker a mi pénzünket lopják ezek is, nem egy, hanem a harmadik ciklus óta és nem kicsiben nyomják, hanem mindent visznek...

ha egyszer sikerül elzavarni őket, szerinted ki fizeti meg a kisöpört padlást? Megmondom...mi...és akkor a mostani adó hátán adó, és még azon is adó után ismét újabbak jönnek, hogy valahogy még eldöcögjön az ország...

Te tényleg ilyen országot akarsz a gyerekeidnek, unokáidnak, ahol ha nem tetszel a rendszernek, akkor nem kapsz pl rendőri segítséget?! Nem a kérés jogosságát vitatom, hanem rád sem hederítenek és meg sem jelennek, hogy felmérjék tényleg van e gond?!

Ez kicsit olyan, mintha pl: kusz@szem gyerekei letepernének egy nőt az utcán, aki rendőrt hív, de az nem jön, mert hát NER nagy ember gyerekei a rendszer részei és azt csinálnak amit akarnak...hát kb itt tartunk és lesz ez még rosszabb is...
@Jakab.gipsz:
"Soros alapítványai közé tartozik az Open Society Institute (Nyílt Társadalom Intézet), egy think tank, amelyet Popper A nyitott társadalom és ellenségei könyve alapján neveztek el. Ezt az intézetet Soros a popperi nyílt társadalom eszméjének támogatására, és az abszolutisztikus és totalitárius eszmék ellenében alapította."

Ez az egyik magyarázata, hogy O1G miért támadja.
@élhetetlen: Nem feltétlenül megalkuvás. Van, hogy az ember azt mondja, befogom az orrom és leszavazok az egyik pártra, mert ugyan messze nem hibátlan, de a másik még rosszabb - és azért nem maradok otthon, mert tartok tőle, hogy úgy a másik, még rosszabb pártnak nagyobb lenne az esélye.
Sosem volt ilyen jó pedagógusnak lenni! 26 a kötelező óraszám (hurrá!), ami 32-ig tovább terhelhető (hurrá!) és semmi túlóra elszámolás (hurrá!)! És amit ezért cserébe kapunk egy nemzetközi felmérésből kiderül mit ér:
"a magyarok úgy érzik, hogy az elfogadható minimum tanári fizetés és a tanári bérek között bő 49,1 százalékos szakadék tátong. Egyszóval nagyon súlyosan alulfizetettnek tekintik a tanári pályát. Az igazsághoz hozzátartozik ugyanakkor, hogy a közvélemény nincs teljesen tisztában a tanári fizetésekkel.{többet gondolnak, minta valóság - én} De az összkép ettől nem változik: a valós fizetések köszönő viszonyban sincsenek azzal, amit az emberek tisztességes minimumnak tartanának a felmérés szerint."
És még:
" A vizsgált 35 országból ugyanis pusztán kettő van, ahol nálunk alacsonyabb a tanári fizetések GDP/főhöz viszonyított aránya. Itthon az 50%-ot sem éri el a mutató, ami azt jelenti, hogy még a nem túl erős hazai bérszínvonalhoz képest is kifejezetten rosszul keresnek a tanáraink."
Valamint:
" a magyarok többsége nem ajánlja a gyerekének, hogy a katedrát válassza."{a tanárok egyenesen tiltják! - én}
Végül:
"Nálunk a tanárok még annál is rosszabbnak érzik a saját státuszukat, mint ahogy az átlagemberek vélekednek róluk."
Itt tartunk... Micsoda szárnyaló fejlődés!
Mikor közel harminc éve a pályára léptem 18 kötelező órám volt meg túlóra elszámolás és a bérek közt sem volt ekkora szakadék.
Köszönet érte mindenkinek, aki ide kormányozott minket!
@bpbp78: Honnan veszed, hogy a most ellenzékben lévők jobbak lennének? Mondjuk hogy nem lopnak vagy nem élnek vissza a hatalmukkal?
@Sir Galahad: én azt kérdeztem, hogy miből gondolod, hogy akik most ellenzékben vannak azok közül egy sem tudná jó irányba vinni az országot? Én nem az MSZP-re gondolok, mert azoknak tényleg volt lehetőségük és ők sem lépték meg, ami meg kellett volna...Ős is ott voltak a kassza közelében és bizonyíthatóan belenyúltak...de a mostaniak is...és már a harmadik ciklusukat töltik...ennyire szolgalelkűek lennének a magyarok többsége?

A legkisebb rossz olyan párt lett volna - ahogy írtam is - aki még nem volt a kasszánál, tehát lopni még nem kopott a mi nehezen megkeresett adóforintkainkból...
@rallus: Mennyi most az adósság? Mennyi volt 2009-ben? Linket is küldjél hogy megnézhessem. Köszi.
@Sir Galahad: Felesleges beszélgetés. Szerinted a Fidesz „messze nem hibátlan”, és csak ennyi. Engem irritál az arrogancia, a várba költözés, mert a parlamentben nem volt elég nagy terem a reprezentációra, a sokadik itthoni, és külföldi stadion, a Tao már a stadionok fenntartására is, a KLIK, a gimnáziumok, egyetemek támadása, a szakgimik lerohasztása, stb. és nem vígasztal, a háromszori nekifutásra ledíszkövezett terek látványa. Biztosan loptak az előző kormányok is, de nem tudok arról, hogy Tokaj hegyalját, fél Fejér megyét, a Balatonpart háromnegyed részét magáévá tette volna valaki. (Tudom, keservesen megkeresett munkabéréből vette meg). Ha szerinted ez jobb, mint az előző, az magánügyed. Ha hiszed, hogy ez jó, akkor szavazz rá, de ne befogott orral. Ha csak befogott orral szavazol, akkor a befogott orrod nagyon benne van ebben a mocsokban, és esélyt sem adsz arra, hogy valami változzon. (Bocs, most látom, hogy nincs már érvényességi küszöb se, tehát kell a befogott orrod a pártnak). Erről ennyit, nem érdemes tovább ragozni.
@Etniez: itt a pont!
A fideszes barmok mind azt hiszik, ha azt mondom: elég volt a NER-ből, akkor én támogatom a korlátozás nélküli migrációt.
Ezek egyszerűen egybites balfaszok.
@JFK-alapítótag: Részben helyes a válaszod.

1, Olvastad-e a K.Popper művét igen vagy nem?

2,Ismered-e a mű, születésének előzményét és utóéletét igen vagy nem?

Ha a válaszod 2 x nem, akkor fogalmad sem lehet, egy most folyó, ideológia-teológiai háború természetéről.

3. ugyanis az számomra nem jelent gondot, (mert nem egy intellektuális kihívás), hogyan "tegyük lyukra" ezt a sátánfajzat Sorost és a nyitott társadalom agyrémeit, ez nem probléma, számomra.

4, A kérdés mit tegyünk le ezen agyrémek helyett, az egy és oszthatatlan emberiség és a tudományos világ asztalára, nos ez egy kicsit nehezebb, de nem reménytelen vállalkozás.Egy új kultúra-filozófia, nyilván sokkolóan hat, a kezelése a nagy politika és a diplomácia feladat köre, erre viszont Orbán még nincs felkészítve.
5, Rossz nézni ahogyan ez a csóró Orbán kínlódik, ugyanis vannak dolgok amit, hatalmi szóra vagy pénzért, senki sem kaphat meg, sem Orbán sem pedig Soros. A mai helyzet hasonló mint ahogyan a matekhoz senkinek sincs királyi útja,úgy egy korszak lezárásához sincs, ezt a munkát csak megkönnyíteni lehet.
@Sir Galahad: "Én csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy az, hogy mondjuk Soros-bérenc, nem szó szerint értendő, ahogyan a szerző kifogásolja. Ez egyszerűen egy címke, amit a kormánypártiak aggatnak az ellenzékiekre. Ugyanúgy, ahogy mondjuk az ellenzékiek a kormánypártiakra mondják, hogy Orbán-bérenc."

amikor javaslom, hogy baszd szájba a kurva anyádat inkább, a "kurva" az csak egy egyszerű címke, így nincs okod megsértődni...
@Jakab.gipsz: egyelőre maradjunk annyiban, hogy te, mint az elmúlt és jelen század kimagasló gondolkodója legalább a helyesírás-ellenőrzőt használod, bár központozásod az sem javítja, valamint értelmet sem adhat egymás után találomra odahányt szavaidnak.
Téged a Lipótról hová helyeztek? Mert ott nagyon vidám lehet az élet!
Na, csókpuszi...
@Sir Galahad: amennyiben szerinted egy dilettáns elkúrásnál jobb az előre eltervezett teljes kifosztás és jogfosztás, akkor tényleg inkább az anyádat baszd szakmányban!...
@Orion65: okés, ám ugyanakkor most nem is kell sokat gondolkodni, hogy miként taníts! egy könyv van, egy gondolat, egy párt! nincs olyan gondod, hogy most mit rendelj az étlapról: van az "a" menű és kész! valamint nincs gond azzal, ha hülyék kerülnek ki az iskolából: minél több a ténylegesen funkcionális analfabéta, annál nagyobb dícséretben részesülhetsz: megkapod orbán dedikált fényképét bekeretezve! és ingyen visznek az önkéntesen kötelező békemenetre! ilyen életük a tanároknak kádár alatt sem volt!
@Sir Bates dö Hól:

Tipikus libbsi érvelés,és (Bécsi-Harvard körös logikai) hiba,hazudozz sokat és jó nagyokat, majd fogd rá másokra, majd döntő bírónak hivatkozz, a már lebutított lumpen értelmiségi csőcselékre.

Ez csak két, egy négy és egy öt ismeretlenes egyenlet.
Sajna a hisztipuccs befuccsolt.

Takarodjatok visza dolgozni.
@Rettegek mert ballib vagyok:
Az illibbant kereszténykonzervativizmus diszkrlt bája:
index.hu/kulfold/2018/12/20/usa_katolikus_egyhaz_illinois_pedofilia_zaklatas/

Vajon itthon hány derék keresztyén csuhásról derül majd ki, milyenek is valójában?Ejnye...
@Nincs közöttünk csicska:
Hát igen kedves főállású bérfingó és böfögő, ki dolgozó állampolgárok pénzét szívja el, cserébe azért, hogy uszítva még rúgjon is beléjük.
Itt mifelénk az ilyen kártékony parazitákat le szokták rovarirtóval permetezni és hidd el, ha egyszer erre jársz, te is megkapod a szükséges dózisodat, mert itt nem tűrjük az efféle patkány népséget. Szóval várunk szeretettel.
Mellesleg:
Az illiberó keresztyéndemokrácia diszkrét bája:
Az illibbant kereszténykonzervativizmus diszkrlt bája:
index.hu/kulfold/2018/12/20/usa_katolikus_egyhaz_illinois_pedofilia_zaklatas/
A ti csuhásaitok is biztos ártatlanok. Kkkkkk..... :DDD
@LebensraumamOsten: Mar atirtak az MTVA mukodesi szabalyzatat, a lipsi-bolsi muveszek ezutan fejjel nyitjak az ajtot, belulrol

ez felgyorsitja az ugymenetet
@Jakab.gipsz: Egyelőre csak foglalkozz azzal, hogy kisfiúk helyett leszopogassátok a kanos csuhásaitokat, hogy ne álljon a farkuk vasárnaponként a szószéken, mert a nyugger törzsszavazó vénasszonyaitok felizgulnak a látványtól és elmennek ők is tüntetni, hogy ingyé kapjanak szekszujális szógátatásokat. Hehehehe.
Micsoda alantas népség az illiberó.
@Jakab.gipsz: Egyelőre csak foglalkozz azzal, hogy kisfiúk helyett leszopogassátok a kanos csuhásaitokat, hogy ne álljon a farkuk vasárnaponként a szószéken, mert a nyugger törzsszavazó vénasszonyaitok felizgulnak a látványtól és elmennek ők is tüntetni, hogy ingyé kapjanak szekszujális szógátatásokat. Hehehehe.
Micsoda alantas népség az illiberó.
Az illibbant kereszténykonzervativizmus diszkrlt bája:
index.hu/kulfold/2018/12/20/usa_katolikus_egyhaz_illinois_pedofilia_zaklatas/
@LebensraumamOsten:

Ezt meséld el Cohn-Bendit úrnak a "vörös Rudinak" is, ő állt óvóbácsinak és be számolt róla. Ti pedig tapsikoltatok neki.
Nem árt ha tudjátok, nincs elfelejtve.

Mint ahogyan az sem, hogy a 68-as diák és "patkány" lázadás során Habermas úr vezetésével, Ricoeur-t kilógatták a Sorbon emeleti ablakán.
@Jakab.gipsz: Mert te olvastad, igaz?

Ha igen, akkor felmerül, hogy értetted-e. (Mert például ennek a posztak a LÉNYEGÉT láthatóan nem értetted meg.) Meg hogy eleve miért olvastad? Hogy fikázhasd? A megnyilvánulásaid alapján mindenesetre te szerintem az Ablak-Zsiráfot nem tudnád kikérdezni, szóval, hogy kérlek, hogy ne arcoskodj, mert hidd el, hogy nem vagy abban a pozícióban a képességeid alapján, hogy ekkorákat mondj...
@élhetetlen: Kiváló megfogalmazás. Köszönöm.
@nemecsekerno_007: Azért mondja, mert ez az igazság!!
Jahogy politológus... Mint tudjuk politolôguséknál kiveti magából a jobbost a közeg. Amúgy ha 1 konkrétum lett volna a posztban talán érdemes lett volna elolvasni.
@Sándor Pólik: "Imádkozom Önért!"

Ha elég keményvonalas lennél kecskét is áldoznál! :D
@bajko-sokoray: "esetén szabad a sajtó, és demokratikus a választási rendszer!"

Akkor miért nincsenek százezrek veletek az utcán, szabad sajtót és demokratikus választást követelve???
@cönde: Oké, akkor térjün vissza rá 10 év múlva...
@Fülig José: "ugyan james, te se kapsz lófaszt se a fideSStől alamizsnán..."

Közben nyílván dolgozom, mert abból van pénzem. Csak van amikor kurv@ra nincs kedvem dolgozni, akkor szoktam olvasgatni a fékezhetetlen agyvelejű demokraták kinyilatkoztatásait...

Nem akarok a húsosfazékhoz kerülni, igyekszem kerülni a közf@szom rendszert amyennyire lehet. Egyébként is több lábon kell állni, mert ha csak 1-2 ügyfeled van akkor megszívhatod...

Egyébként azírt kommentelek mert rossz nézni ahogy sokan beleállnak az önsorsrontásba. Nyílván ez is a patás miatt van, meg különben is GeciOrbán...

Akinek ennyire függ a közérzete attól, hogy ki a miniszterelnök azzal nagyobb problémák is vannak...
Az írás jogosságához nem fér kétség, ez emberi alapjog.
De megkérdezem a posztolót - elismerve a fideszes uralkodók galádságait -, hogy szerinte az ellenzéki pártok miért demokratikusak?
Mert az
- ex mszpms utódpártok eleve nem lehetnek azok, és ugye tudjuk, a baloldal minden csak nem demokratikus
- az új jövevények, a globalizáció, a multikulti párti, neoliberális, neomarxista alapú aktivista jellegű pártocskák, szekták mióta azok?
A #metoo óta tudjuk, az aktivistáknak a jog nem számít, a feministáknak a jog nem számít, a jogvédőknek a jog nem számítit, minden esetben amikor a jog lépne a színre, ők azt átlépik, felrúgják és erőszakkal haladnak tovább.
Miért demokratikus az, ami a lenini agressziót fogadja el, az 50-es évek ifjúkommunista agitációs módszereit alkalmazza, ami 1919-et, az 50-es éveket vagy a "vörösbrigás" kommunista terrorszervezetet juttatja az emberek eszébe.
.
Csak azért, mert a posztoló is velük ért egyet?
Tehát a szokásos "én bűnözőm jó bűnöző" filozófiát?
.
Kérem, írjon ilyen levelet a szociknak, a dk-nak, a momentumnak és az lmp-nek is!
@Etniez: "mert lehet, hogy az állítólagos soros-terv..."

A Soros-terv emlegetése nyílván politikai marketing, de ez nem jelenti azt, hogy semmilyen befolyásolási törekvés nem áll fenn Mo.-al szemben... Aki ezt hiszi az naívabb mint Mici Mackó.

Ami történik:
- európai fegyvereket veszünk (Airbus heli, Leopard tankok, CZ Bren2)
- építik a Török-Áramlat gázvezetéket
- Nem szavaztuk meg a migráncs csomagot az EP-ben.
Ami a reakció:
- az amerikai nagykövet reményét fejezte ki, hogy amerikai fegyvereket (is) veszünk.
- emellett a demokrácia és a sajtószabadság miatt is aggodalmát fejezte ki (különben túl átlátszó lett volna :)
- kormányellenes tüntetések Rómában, Bécsben, mindkét helyen igen népszerű a kormány

Ezek nyílván véletlenek. Ja nem. Muhahahahahaha :)))))))

És ezek csak azok amikről tudunk, mert ezeket árulják el...
@Sir Bates dö Hól:

Ez amit leírtál úgy marhaság ahogy van...
@atleta.hu: Soft Power

Befolyásolás, kommunikációs háború.
Tudod mint az "Iraknak vegyi fegyverei vannak"...

Leöntve civil mázzal, mert ugye mi szövetségesek vagyunk...
@Jakab.gipsz: Szórakoztatóan ostoba vagy. De tényleg :)
@Jakab.gipsz:
Majdnem lépre mentem.

"4, A kérdés mit tegyünk le ezen agyrémek helyett, az egy és oszthatatlan emberiség és a tudományos világ asztalára, ..."

Egy pillanatra komolyan vettem, felsejlett bennem egy izgalmas vita lehetősége.

Mivel eddig a "bottal sem piszkálnám" kategóriámba voltál elkönyvelve nem fordítottam rád figyelmet.

Felkeltetted a kíváncsiságomat, utánad néztem.

Nem tetszett amit találtam:
"Ugyanis az ateisták kisajátították önmaguk számára a "tudományt", ha valaki megmerte kérdőjelezni, az ikonikus nagy zsidó fizikus: Einstein elméletét" azt páros lábbal rúgták ki, mindenhonnan. Elme fogyatékosnak kikiáltva, és örülhetett, ha ép-bőrrel megúszta, az ateista-zsidó-inkvizíciót ."

A tudomány pártatlan.

A pályaválasztásomkor azért választottam tudatosan az elektronikát, mert a választott szakmámba csak rajtam múlott a sikerélmény. Ha valamit megcsináltam és működött az volt a visszaigazolás, nem más emberek értékelése. Az "Einstein elméletét" is itt tapasztaltam meg a gyakorlatban. A TV-k képcsöveinél a képalkotó elektronnyalábok vezérlésénél már figyelembe kellett venni a relativisztikus hatásokat is.

A vallással ellentétben a tudományban annak van igaza akinek az állítását mások is megtudják a saját kísérleteikkel erősíteni.

Itt hívnám fel a figyelmet arra a tényre, hogy a tudomány és a vallás nem egymás ellentéte, ellensége. Csupán más kérdésekre keresnek válaszokat.
A problémák akkor jönnek elő, ha áttévednek a másik területére. ( pl hittel, kinyilatkoztatással próbálják pótolni a kísérleti eredményeket)

Nem ismerek olyan megalapozott tudományos tényt amely ellentmondana Einstein elméleteinek

Lehet az értelem hiányát az "ateista-zsidó-inkvizíció"-val magyarázni, sajnos ez esetben fájó tény.
@nemecsekerno_007: azt akartam írni, hogy ok, elfogadom, de mégis magyarázd meg, majd megláttam az előző kommentedet: már nem kell megmagyarázni semmit, már tudom, miért írsz ilyeneket... bezony ám, sok minden van, miről tudomásunk sincsen, mert nem árulják el nekünk, az a hihetetlenül népszerű római és bécsi kormány, az bezony... meg a macskaháj, gőtevér, béka nyála, mindjárt megjátszod Bözsi nénnye!... haver, neked is kakukkoltak, fogjál kezet a másik elmeroggyanttal @Jakab.gipsz:-szel, azt már ketten nyomozhattok a nagy rejtély után: ma vagy holnap gyünnek az illuminátusok vagy a szabadkőművesek... ha szerencsétek van még Nostradamust is megfejtitek...efm...
azért kellemes karácsonyt...
@Jakab.gipsz: szerintem az ápolók ellopják a gyógyszereid...
@szepipiktor: fenntartva, amit eddig gondoltam: egy joviális, jobbos decens úriember vagy, mindemellett egy bigott "kommenyista, pfúj, pfúj, rossz, rossz, maga az ördög, maga a sátán" hívő funkcionális analfabéta...
@Sir Bates dö Hól: Összeesküvés-elméletek, erről beszélsz ugye?! Azok ugye nincsenek. Meg összeesküvések se. Esetleg úgy vannak mint Saddamnak a vegyifegyverei... Rémlik?!
@nemecsekerno_007: haver, nekem semmi bajom nincsen ezzel, ha lapos a Föld, akkor lapos a Föld... azért az érdekes, hogy majd'az összes chemtrailes a fideszre szavaz...
@Sir Bates dö Hól:
Mennyit ismersz ilyet ?
Gondolom gyakran partiztok közösen ilyenekkel ha már a ki kire szavazott kérdésen is túlvagytok !

A valóság az, hogy Soros csicskái előszeretettel terjesztik az ehhez hasonló faszásogkat.
@Rettegek mert ballib vagyok: Ezt a faszságot jól begyakoroltad.Vicc, hogy a fidesz által pénzelt fasiszta csőcseléket egy kalapba teszed a jogokért tüntetőkkel.
@Rettegek mert ballib vagyok: ismerni, hál'isten, nem túl sokat, de itt, a neten, azért található szép számmal elmeroggyant...
A fidesz egy bolsevista párt(állam) ami természeténél fogva az államszocializmussal szerepel egy lapon. Nem nagy dicsőség már ma se, a történelem majd megítéli a tolvaj rezsim regnálását de köszönet nem lesz benne. És valóban, vésse a hatalom a fejébe a nyalonc csinovnyiktól Orbán vezérig bezárólag: semmi se tart örökké. 150 év alatt se váltunk törökké! :P
Annyit kellene felfogni, hogy voltak itt ugye 2010-ben, 2014-ben és idén országgyűlési választások. A magyarok döntöttek. Nem kértek a balfékekből egyszer sem. 2022-ben lehet újra próbálkozni. Ennyike... )
@citrix: oké, akkor 150 évben kiegyezünk, aztán jöhet Szél Bernike és csapata.
@citrix: 8 és fél már letelt. Kitartás! :)
@Rettegek mert ballib vagyok: Ha megvizsgáljuk, hogy az utóbbi napokban kik voltak kint ezeken a tüntetéseken, kik voltak a tüntetéssorozat eddigi résztvevői, akkor azt látjuk, hogy a 2006-os és mostani minta nagyban fedi egymást. Vagyis nagy az azonosság a 2006-os, illetve 2018-as résztvevők körét tekintve.
@Gato666: Sokkal kevesebb van vissza. Egyrészt ugye Viktor nem isten (sokan annak hiszik) tehát véges as életkora. Nagyon is véges. Dinasztiában mint Észak-Korea aligha reménykedhet, szerencsére. Másrészt, a diktátorok sorsa elég hányatott mostanában...
@bajko-sokoray: Miért, ott voltál 2006-ban felgyújtani a belvárost? Már csak azért kérdezem mert ilyen pontosan tudod kik voltak akkor és kik vannak a mostani tiltakozásokon. Másrészt a HÍR TV nevű orgánum műsorvezetője azzal vádolta a Jobbik képviselőjét hogy a tüntetésen nem dolgozók hanem diákok vannak. Ezek a diákok tüntettek szerinted 2006-ban akik akkor 8 év körüliek lehettek. Érdekes...
"egyik politikai rendszer sem tart örökké. S hogy mindegyiket majd megítéli a történelem"
Nekem hirtelen Karoly Robert jutott eszembe, szerintem hozza hasonloan fogja a tortenelem Orbant megitelni.
@Sir Bates dö Hól: Természetesen most sem fogok válaszolni a hozzászólásodra, viszont érdekelne, hogy téged szórakoztat a trágárkodás, vagy valamilyen belső feszültséget vezetsz le vele?
@rallus: csökken a munkanélküliség, mert másképp mérjük mint korábban és sokan kimentek külföldre dolgozni, nőtt a családi vagyon, csak éppen a megoszlása változott (keveseknek van sokkal több, csak meg kell nézni a privát banki ügyfelek vagyonnövekedését).
Csak annyit még, hogy idén karácsonykor csúcsot döntött a személyi hitel állomány (biztos baromira jól megy, ha ennyit felvesznek az emberek).
Ne gondolkodj el a kormánypárti médiából kapott infókon, ne hasonlítsd össze az általad tapasztaltakkal, csak simán fogadd el...
@szepipiktor: Az nem tudható, hogy bármelyik ellenzéki párt demokratikusabb-e, mint a kormánypárt. És ez szerintem mindig igaz, mert csak akkor derül ki, ha hatalomra jut a párt. Éppen ezért nem egy párt(vezér) ígéretében kell bízni, hanem olyan "fékek és ellensúlyok" rendszert kell fenntartani, ami nem engedi a hatalommal való visszaélést. Na, ezt építette és építi le a Fidesz évek óta nagyon hatékonyan. És ebbe rokkan bele az ország, ezt nem szabad hagyni, nekem erről szólt az írás.
@uff68: Baromság. A Fidesz leépítette az MSZP-SZDSZ-es elkúrók által felépített leépítést.
Ennyi a történet nagyon helyesen.
Antall Józsi óta csak a hülye hagyja, hogy a komcsik kezében hagyják a médiát, törvénykezést, és mindent.
@bajko-sokoray:
A közös metszet az cirka a jelnelegi Jobbik fele.
Ami a 2006-os töntetések 10-edrésze, és a mostaninak a negyed része.

A mostani maradék 3/4 rész, DK-s, MSZP-s, SZDSZ-es arcok 2006-ban még azon örömködtek hogy azonosító nélküli rendőrök verik tüntetők ezreit, és rugdosnak ájulásig ellenzéki képviselőt.
@Sir Galahad: "Természetesen most sem fogok válaszolni a hozzászólásodra"
nem vagy túl következetes -netán a kognitív disszonancia falán repedés keletkezett?-, az indirekt felkínált pszichológiai segítséget először inkább magadon gyakorold, ha látom, hogy működik, s esetleg szükségét érzem, majd jelzem...
@Gato666: azt, hogy az utolsó két választást gyakorlatilag elcsalták, most hagyjuk figyelmen kívül, azonban felhívnám a figyelmed, hogy neked és a hozzád hasonlóan érvelőknek semmi jogalapja nem lesz sírni, ha majd fordul a kocka, s az új rezsim is esetleg így áll majd az ellenzékhez... ellenben én akkor is tiltakozhatom...
@Sir Bates dö Hól: Nem kínáltam segítséget, csak érdeklődtem, kíváncsiságból.
@CaptainG: hogy orbán is lerakta egy erős középhatalom alapjait, fellendülést hozva az általa kormányzott területnek? mind gazdasági, mind politikai, mind kultúrális téren?
@Sir Galahad: ebben az esetben nem a válaszom, csak félreértés nélkül, tűpontosan segít kifejezni, hogy mit gondolok... nem kell maszatolni, mikor véleményt mondasz, te a ner-t támogatod és pont... ne paszírozd a szart olyan álságos önfelmentéssel, hogy "de nehogy az elqrók visszajönnek", stb., ez még elfogadható érv lehetett a '14-es szavazáskor, de '18-ban már nem, akkor már kristálytisztán elvált a szar a májtól: zabraty, nepotizmus, önkény és autokrata rezsim vs. demokrata dilettantizmus, ott ennyi volt a kérdés...
@uff68: pontosan így is fog tenni, hisz önálló kritikus gondolkodásra képtelen...
@Sir Bates dö Hól: És ez nem megy folyamatos trágárkodás nélkül? Azért kérdezem, mert rengeteg embert ismerek, személyesen is, a netes fórumokról is, de olyat, aki csak folyamatos trágárkodással képes a gondolatait, ahogy írod, félreértés nélkül, tűpontosan kifejezni, csak nagyon keveset. Nem tudom eldönteni, hogy ez valamilyen felvett allűr, póz, vagy egyszerűen ilyen vagy és kész. Erre lettem volna kíváncsi.
Rossz hírem van István. Tökéletesen tisztában vannak vele. Azzal is, hogy odavetnek valami bullshitet magyarázatképpen, oszt jó nagyot. Senki nem vonja felelősségre érte őket.
Ha eleged van, akkor oda kell csapni ahol a legjobban fáj! Ezek csak az erőből értenek, a többit meg magasról leszarják.
@Sir Galahad: mivel úgy látom, az érdeklődés őszinte, így közlöm: sem pozőr nem vagyok, se nem kedvelem a vulgáris megnyilvánulásokat funkció nélkül, vagyis amikor úgy írok, ahogy neked, ott minden szónak vagy kifejezésnek rendeltetése van... főleg az olyanok esetében, mint te, aki morálisan, intellektuálisan tiszában van a ner jellemével, annak romboló hatásaival... vannak mások is ilyenek, de ők legalább felvállalják, hogy valamilyen önös érdekből szavaznak a ner-re (ha moon lennék, minden "ésszerű" indok arra mutatna, hogy én is a fideszre szavazzák, bár ezt sosem tenném, morális/érzelmi okok miatt), s nem maszatolnák a szart, mint te teszed; ők bevallják: kurvának álltak, s nem sírnak, ha baszni viszik őket, velük nincs is különösebb gondom, ellenben a hipokratákat sosem állhattam; így teljes a kép?
@Sir Bates dö Hól: Tehát tudatosan csinálod, egyfajta plusz kifejezőeszközként. Értem, köszönöm.
@Sir Galahad: így van, ezért valójában felesleges megsértődnöd, bár esetleges indulataidat emiatt tökéletesen megértem, akár még akceptálnivalónak is tartom...
(látod, jelen diszkusszió során még csak fel sem merülhet velem szemben az, hogy ne lennék decens)
@Sir Bates dö Hól: Nem sértődök meg, indulat sincs emiatt bennem, egyszerűen taszít ez a kommunikációs stílus.
@Sir Galahad: miként jeleztem, én a hipokritákat vetem meg, sportnyelven szólva akkor ez 1:1...
@Sir Bates dö Hól: Akkor megbeszéltünk mindent. További szép estét!
@Sir Galahad: szerintem is. szép estét neked is, valamint köszönöm megértésed.
@JFK-alapítótag:

Minden valamire való, tudományos igénnyel, megfogalmazott rendszernek (diszciplínának), kell, hogy rendelkezzen egy kiinduló avagy protokoll tétellel. Az enyém így hangzik: a természet részeként nem állhatunk a természet felett.

Előbb ezt gondol át, mielőtt a relativitás elmélet problematikáját vizsgálat tárgyává tennénk.

Ugyanis K. Popper szerint "A történelemnek nincs értelme, (...) Noha a történelemnek, nincsenek céljai, a mi céljainkat rákényszeríthetjük: és noha a történelemnek nincs értelme, mi adhatunk neki értelmet".

Felmerül a kérdés, ki vagy kik azok a mi, akik értelmet szándékoznak adni a történelemnek ?
Gondolom akik itt megnyilvánulnak mind okos emnberek vagy annak tartják magukat. A számtalan hivatkozás a szavazók létszámára szavazáskor, egy múltbeli tényre hagyatkozik, ami mindig egy korábbi választás eredménye. Szabad legyen felhívnom a tudós urak figyelmét arra hogy a népesség 94%-a tudományosan bizonyíthatóan, végzettségtől függetlenul képtelen a kognitív gondolkodásra (Ez Nobel díjas véleménye, tehát ezt cáfolni lehet csak előbb mutass fel egy top 10-es egyetemi diplomnát és pár díjat, a részleteket kihagynám ezért. Tehát tök mindegy ki mikor mire szavazott sosem lehet tudni hogy a következő alkalommal kire fog vagy melyik pártra. Pillanatnyi helyzet van mindig. Ezért szavaztak meggyőződéses fasiszták is a kommunista pátra 45 után, mert igy gondolták praktikusnak és felvettek egy új meggyőződést percek alatt. Na puff. Szóval hagyjuk ezt az érvelést mert nincs értelme.
@citrix: "150 év alatt se váltunk törökké!" Ez jók hangó szöveged volt, de a valóság más. Dehogynem váltunk törökké. Gondolom nem tudod hogy Buda védelmét török oldalona lapvetően magyarok követték el 1686-ban. genetikailag meg tessék elhinni, hogy a lakosséágunk 40-50%-a török génekkel van reprezentálva (Mariska nemtudott elszaladni, és utolérték). A török hadsereg pár tiszt tagjával beszéltem, pár éve, (haditengerészet) és leesett az állam hogy török birodalom pilanatnyilag nem török uralomk alatt álló részének tekintik az országot és a magyar népet testvérnek tekintik. Nagyjából igazuk is van :) Nézz utána és meglepődsz ha megvizsgáltatod magadat :)
@Jakab.gipsz: nem rád, a homo sapiensekre gondolt...
@rallus: "Aki feladja az alapvető szabadságát az átmeneti biztonságért, az nem érdemel se szabadságot, se biztonságot." (Benjamin Franklin)
@cavalry: Biztos nem. Sváb, magyar és Délvidék ahonnan összeáll a családfa. Na de ha így gondolod a keveredést, törökké válást akkor írj egy szívhez szóló levelet a valóban kissé nagyon kisebbségi származású ám meglehetősen nagy pofájú pávatáncosnak: milyen magyarokra hivatkozik egyfolytában, mutasson 1, csak 1 színmagyart akinek minden őse a vereckei hágón jött ide!
Ha már a Wass Albertet idéző kereszténydemokraták is itt tartanak, akkor baj van.

Persze ezt Orbán nem veszi észre, mert elzárják a valóságtól. A dühös tömegtől minél messzebb megy, nem is látja a nagyságát.

Ez a vég kezdete, ezt már nagyon így látom.
@citrix: A sírok DNS vizsgálata alapján is nehéz a dolog, kb 1%-ra becsülik az arányt, de az is nehezíti a dolgot hogy az itt lévő népességgel is keveredtek (a jó nőket nyilván felkarolták :) Színmagyar nem létező fogalom. A magas hegyek között , Alpok Skandinávok stb. ahol nem mászkáltak más népek össze vissza, mert felmenni is túlélő túra volt, ott megmaradtak viszonylag érintetlen vonalak, de az sem jó annyira. Jó ez így van itt egy turmix és szépek a lányok nem? Ha van Délvidéki származás nálad akkor elég jó eséllyel találat is van :) hatalmas trükkjei voltaka törököknek, a férfiakat teljesen békésen rávették arra hogy vigyenek tovább szállítmányokat 20-30 kilométerre és utána visszajöhettek (ott jött egy következő csapat aki tovább ment a cuccal (nem mozdonyt cseréltek hanem lovat) Közben a feleség otthon főzött mosott az átvonulókra. (is). Elbújni nem lehetett állandóan, pláne télen. Láttam ilyet filmen, a nő gyúrta a tésztát és megtámogatták hogy el ne essen. Abba sem hagyta a munkát.
süti beállítások módosítása