"Plagizálás bizonyítva, doktori cím megvonva - de egy Schmittet ilyesmi nem ráz meg" - így kezdi cikkét a Budapestről tudósító Gregor Mayer a Der Standard hasábjain. Az osztrák napilap - magyarázatként - rögtön hozzáteszi: Schmitt Pál magyar köztársasági elnök pénteken nem mondott le hivataláról.
 
Megtudhatjuk azt is, hogy a parlamentben készült, a magyar televízióban este levetített interjúban Schmitt kijelenti, hogy "tiszta lelkiismerettel és legjobb tudása szerint készítette el disszertációját". Annak ellenére, hogy előző nap a Semmelweis Orvostudományi Egyetem megvonta az államfő tudományos címét.
 
Gregor Mayer megemlíti azt is, hogy a botrányt a HVG robbantotta ki, elsőként állítva, hogy az államfő 215 oldalas munkájában 197 oldalon plagizált.
 
Mayer hangulatváltozásról számolt be a Fidesz soraiban. Megemlíti Pálinkás József MTA elnök nyilatkozatát, illetve felhívja a figyelmet arra is, hogy - a Fidesz szócsövének titulált - Magyar Nemzet már egy nappal a szenátusi döntés előtt lemondással hozta összefüggésbe Schmittet.
 
A Der Standard tudósítója hangsúlyozza, Schmitt Orbán Viktor miniszterelnök, Fidesz főnök alkotta. Megjegyzi azt is, hogy Kövér László Fidesz társalapító, Házelnök Schmitt Pál kinevezése előtt Paprika-Jancsinak titulálta őt.
 
Gregor Mayer véleménye szerint a Sándor Palota "lakója" 20 hivatali hónapja alatt Orbán szófogadó segítője volt. Mayer azt is hozzáteszi, szerinte Schmitt szemrebbenés nélkül írt alá minden törvényt amit a várba felküldtek neki.

 

Az eredeti cikk: http://bajko-sokoray.blog.hu/2012/03/31/der_standard_doktorloser_schmitt_klebt_am_pr_sidenten_sessel

Válaszd a Hazait!

A bejegyzés trackback címe:

https://bajko-sokoray.blog.hu/api/trackback/id/tr594352269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása